Đakometijeva skulptura na aukciji: Da li će dostići rekordnih 130 miliona dolara?

Izvor: Scandal.rs, 16.Apr.2015, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đakometijeva skulptura na aukciji: Da li će dostići rekordnih 130 miliona dolara?

Skulptura čoveka u prirodnoj veličini švajcarskog umetnika Alberta Đakometija, koja će biti ponudjena na aukciji sledećeg meseca, mogla bi da bude prodata za rekordnih 130 miliona dolara.

Aukcijska kuća Kristi (C h r i s t i e`s) prodavaće delo “Pointing Man” u Njujorku 11. maja.

Đakometijeva skulptura “Walking Man I” drži rekord kao najskuplja skulptura prodata na aukciji, pošto je pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << pet godina donela 104,3 miliona dolara.

Metar i po visoka skulptura “Pointing Man” bila je u privatnoj kolekciji 45 godina. Đakometi je napravio šest odlivaka tog rada. Četiri se nalaze u muzejskim kolekcijama, izmedju ostalih u londonskoj Tejt galeriji i njujorškom Muzeju moderne umetnosti (MoMA).

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đakometijeva skulptura na aukciji: Da li će dostići rekordnih 130 miliona dolara?

Izvor: Svet, 16.Apr.2015

Skulptura čoveka u prirodnoj veličini švajcarskog umetnika Alberta Đakometija, koja će biti ponudjena na aukciji sledećeg meseca, mogla bi da bude prodata za rekordnih 130 miliona dolara.. Aukcijska kuća Kristi (C h r i s t i e`s) prodavaće delo “Pointing Man” u Njujorku 11. maja.. Đakometijeva...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.