Izvor: TangoSix.rs, 12.Feb.2016, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktorat: TSA poseta uspešna, američka agencija zadovoljna stanjem bezbednosti na Aerodromu „Nikola Tesla“

Agencija Sjedinjenih Američkih Država posvećena bezbednosti njihovog nacionalnog saobraćajnog sistema TSA (Transport Security Administration) završila je prošlonedeljnu posetu Aerodromu „Nikola Tesla“ zadovoljna ispunjenjem bezbednosnih preduslova za otpočinjanje direktnih letova Beograd – Njujork koje od juna planira srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija.
Kako je danas saopštio Direktorat Civilnog Vazduhoplovstva, TSA je bila zadovoljna zatečenim stanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << na beogradskom aerodromu, nije bilo značajnijih „fajndinga“ i preostala je manja dopuna obezbeđenja infrastrukture koja ne predstavlja ozbiljniji zahvat:
– Na osnovu aplikacije kompanije Er Srbija za otpočinjanje vazduhoplovnih operacija do Sjedinjenih Američkih Država, TSA je posetila Aerodrom „Nikola Tesla“ od 1. do 5. februara.
Poseta je potvrdila implementaciju vazduhoplovno-bezbedonosnih mera u skladu sa zahtevima ustanovljenim od strane ICAO-a. Tokom posete zaključeno je da je Direktorat Civilnog Vazduhoplovstva Republike Srbije naporno radio na uspostavljanju efikasnog vazduhoplovno-bezbednosnog sistema koji će omogućiti adekvatnu implementaciju mera nastalih  zaključcima i aktivnostima (bezbednosne) kontrole kvaliteta.
Kao dodatak, TSA je izvršila kompletnu procenu vazduhoplovno-bezbednosnih mera koje su primenjene na Aerodromu „Nikola Tesla“, zaključila je da je poseta bila uspešna i da predstavlja još jedan korak u procesu neophodnih uslova za obavljanje direktnih vazduhoplovnih operacija do SAD. – saopšteno je iz DCV-a i naglašeno da će kontrole implementacija svih TSA sugestija biti rutinski vršene i po otpočinjanju letova.
The post Direktorat: TSA poseta uspešna, američka agencija zadovoljna stanjem bezbednosti na Aerodromu „Nikola Tesla“ appeared first on Tango Six.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.