“Deutsche Bank” skupim poklonima “kupovala” kineske zvaničnike

Izvor: Capital.ba, 15.Okt.2019, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Deutsche Bank” skupim poklonima “kupovala” kineske zvaničnike

BERLIN, “Deutsche Bank” je dala skupe poklone visokim kineskim zvaničnicima u vrijeme kada je pokušavala da zauzme važnu poziciju u kineskoj finansijskoj industriji, piše njemački list “Süddeutsche Zeitung”. List je, zajedno sa njemačkim javnim servisom VDR i američkim dnevnikom “New York Times”, izvijestio da je banka zaposlila djecu pripadnika kineske političke i ekonomske elite. “Deutsche Bank” je u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << navela da se “ovi događaji odnose na daleki period 2002. godine” i da je situacija riješena. Banka je, bez navođenja detalja, objavila da je “sama identifikovala, temeljno istražila i izvijestila vlasti o određenom ponašanju u prošlosti”, prenio je AP. “Deutsche Bank” je prethodno u odvojenom saopštenju naglasila da će do kraja godine prestati da obavlja transfere za banke u Malti zbog bojazni da se u toj mediteranskoj zemlji vrši pranje novca. Srna Чланак “Deutsche Bank” skupim poklonima “kupovala” kineske zvaničnike се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dojče banka priznala da je 2002. podmićivala kineske zvaničnike

Izvor: B92, 15.Okt.2019

Berlin -- Dojče banka davala je skupe poklone kineskim zvaničnicima kada je pokušavala da se nametne kao glavni igrač u finansijskoj industriji Kine, prenose mediji...Nemački Zidojče cajtung i Njujork tajms navode i da je ta banka zapošljavala decu kineskih političara i njihove ekonomske elite...U...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.