Demontirana bomba naTajms skveru

Izvor: S media, 02.Maj.2010, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demontirana bomba naTajms skveru

Bomba koja je pronadjena u jednom atomobilu, a zbog koje je sinoć evakuisan njujorški Tajms skver, gde se nalaze i pozorišta na Brodveju, u vreme kada je poseta bila najveća, demontirana je, rekao je jutros gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg.

Policija je zatvorila Tajms skver od 43. do 48. ulice, koje se nalaze izmedju Šeste i Osme avenije, pošto je primećeno da iz zadnjeg dela parkiranog automobila marke "nisan patfajnder" izlazi dim.

Blumberg >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je na koferenciji za novinare, koju je rano jutros održao sa policijskim komesarom Rejmondom Kelijem, kazao da je bomba napravljena vrlo amaterski, ali da je mogla da bude veoma smrtonosna, dodajući da, zasad, nije poznato ko je postavio bombu, niti šta je bio motiv.

Keli je kazao da su u sumnjivom automobilu pronadjene tri boce sa propanom, pirotehnički materijal, dve kante sa 19 litara benzina, dva sata na baterije i električna žica, javile su agencije.

Američki predsednik Barak Obama pohvalio je "brzu reakciju" njujorške policije na "neuspeli pokušaj postavljanja automobila bombe", koja je evakuisala nekoliko blokova u popularnom turističkom delu Menhetna Midtaunu, saopštila je Bela kuća.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Njujork:Talibani odgovorni za bombu

Izvor: B92, 02.Maj.2010

Njujork -- Pakistanski talibani preuzeli su odgovornost za neuspeli napad automobilom-bombom na njujorškom Tajms skveru...Saopštenje o bombi koja je pronađena u jednom atomobilu, a zbog koje je evakuisan njujorški Tajms skver i koja je demontirana, objavili su na jednom islamističkom sajtu. Talibani...

Nastavak na B92...

Demontirana bomba na Tajms skveru

Izvor: Glas javnosti, 03.Maj.2010, 07:21

NJUJORK - Bomba koja je pronađena u jednom automobilu, a zbog koje je preksinoć evakuisan njujorški Tajms skver, gde se nalazi čuveno pozorište Brodvej, u vreme kada je poseta pozorištu bila najveća, demontirana je, potvrdio je gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg...Policija je zatvorila Tajms...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.