Dejanovć na skupu o trasiranju puta ka otpornijoj budućnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2020, 16:56

Dejanovć na skupu o trasiranju puta ka otpornijoj budućnosti

Ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Đukić Dejanović otvorila je danas onlajn skup posvećen nauci, tehnologiji i tehnološkom razvoju u okviru Političkog foruma na visokom nivou u Njujorku a čiji je naziv "Trasiranje puta ka održivom oporavku i otpornijoj budućnosti".

Dejanović je na skupu na kome je učestvovalo više od 100 zvaničnika iz čitavog sveta, navela da su nauka, obrazovanje i tehnološki napredak jedni od stubova na kojima počiva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Agenda Ujedinjenih nacija o održivom razvoju do 2030. godine, te da je dalje razvijanje i napredovanje, ali i finansijsko ulaganje u njih, od velikog značaja za sve nas.

Govor je bio prilika i da podseti na važnu ulogu i potencijal dijaspore u domenu naučnog i tehnološkog napretka, posebno kada je reč o razmeni iskustava i primera dobre prakse na međunarodnom nivou.

Ministarka je pričala i o važnost segmenata Agende u kriznim situacijma, kao što je pandemija i ocenila da uspesi, napori i inovatnivna rešenja do kojih će se doći kroz naučni i tehnološki napredak mogu biti vodič za dalje ispunjenje Ciljeva održivog razvoja 4 i 9, ali i svih ostalih.

Ponovila je da je Srbija čvrsto posvećena punoj implementaciji Agende 2030 i svih njenih ciljeva, kao i da je među prvim osnovala Međuresornu radnu grupu za sprovođenje Agende UN o održivom razvoju do 2030. godine.

Ministarka je, takođe, podsetila da je Srbija predstavila svoj prvi Dobrovoljni nacionalni izveštaj na prošlogodišnjem Političkom forumu na visokom nivou, u sedištu UN u Njujorku, gde je detaljno opisan proces i progres implementacije svakog od 17 Ciljeva održivog razvoja u Srbiji.

Onlajn skupu je prisustvovao i Viktor Nedović, pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju i evropske integracije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i član Međuresorne radne grupe za sprovođenje Agende koji je govorio o uspesima Srbije u domenu naučnog i tehnološkog razvoja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.