Dalas Kaubojsi ponovo najvrednija sportska franšiza na svetu - 4,2 milijarde $!

Izvor: MozzartSport.com, 13.Jul.2017, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dalas Kaubojsi ponovo najvrednija sportska franšiza na svetu - 4,2 milijarde $!

NFL velikan ispred Njujork Jenkisa, Mančester junajted treći, odmah ispod njega Barselona i Real Madrid

Na najnovijoj Forbsovoj listi najvrednijih sportskih franšiza drugu godinu zaredom vrh drže Dalas Kaubojsi.

NFL tim, koji nije podigao šampionski pehar Vinsa Lombardija još od 1995. godine (!) procenjen je na čak 4,2 milijarde dolara. Iza njega nalazi se, sa zaostatkom od pola milijarde >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << $ MLB gigant Njujork Jenkisi, pa tek onda slede fudbalski klubovi, Mančester junajted (u američkom vlasništvu) sa tržišnom vrednošću od 3,69, Barselona sa 3,64, Real Madrid 3,58 milijardi itd.

Razlog za ovakav saldo Kauboja je jednostavan, a to je snalažljivost gazde Džerija Džounsa koji je uspeoda sakupi impresivnu listi sponzora, ali i to što su prenosi utakmica tima iz Teksasa i dalje najgledaniji u SAD, kao i da imaju najveći broj prodatih ulaznica i zaradu od istih u NFL. Zamislite samo šta bi se dogodilo da osvoje titulu i koliko bi vrednost tek tada dostigli?! Sve u svemu, vrednost Dalasa se duplirala od 2013. godine kada je bio peti na listi.

Top 10: 1. Dalas Kaubojs (NFL) 4,2 milijarde $, 2. Njujork Jenkis (MLB) 3,7, 3. Man. Junajted (fudbal) 3,69, 4. Barselona (fudbal) 3,64, 5. Real Madrid (fudbal) 3,58, 6. Nju Ingland Patriots (NFL) 3,40, 7. Njujork Niks (NBA) 3,30, 8. Njujork Džajants (NFL) 3,10, 9. Los Anđeles Lejkers (NBA) i San Francisko 49ers (NFL) po 3,00.

(foto: Shutterstock)
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.