Dačić: Nećemo provocirati sukobe

Izvor: Press, 15.Jan.2013, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nećemo provocirati sukobe

"Država Srbija neće provocirati nove sukobe, ali ni dozvoliti otvorenu provokaciju", rekao je Dačić povodom pretnji rasformirane jedinice Albanaca sa juga Srbije ANA, ali i JSO i dodao da svako strpljenje ima granica, pa i ovo, pogotovo kada je praćeno pretnjama demobilisanih jedinica.
Dačić je podsetio da na jugu Srbije ima više od 20 sličnih spomenika, ali da se oni nalaze kraj puta ili na grobljima i da je jedino u Preševu on postavljen na javnoj površini ispred opštine u centru >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << grada.
"Da li je dozvoljeno da se ovako provocira država Srbija. Ne može u Njujorku da bude postavljen spomenik Alkaidi, pa ne može ni u Srbiji ovakav spomenik", rekao je premijer novinarima u Palati Srbija.
On je ponovio da bi bilo najbolje da Albanci sa juga Srbije taj spomenik prenese sami na drugu lokaciju i da sve to uđe u zakonske tokove, ali i ukazao da oni to ne žele.


Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijer: Kao kada bi postavili spomenik Al Kaidi u Njujorku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2013

BEOGRAD -..Premijer Ivica Dačić izjavio je danas da od ministra pravde očekuje da ga obavesti o tome kad ističu rokovi za uklanjanje spomenika u centru Preševa i merama koje je Ministarstvo pravde preduzelo kako bi policija obavila svoj posao ako spomenik ne bude uklonjen, naglasivši da država...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.