DŽEZ U GRADU Koncert Mike Parkers Trio Theory u Beogradu

Izvor: Blic, 17.Apr.2017, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DŽEZ U GRADU Koncert Mike Parker's Trio Theory u Beogradu

Mike Parker's Trio Theory, ingeniozni džez trio, koji čine Majk Parker, basista i kompozitor iz Njujorka, Frank Parker, basista Kurt Eling kvarteta čak dva puta nominovan za prestižnu Gremi nagradu, i Slavek Pezda, tenor saksofonista iz Krakova, nastupa u sredu,19. aprila, u 20.30 časova u Kc Gradu.

Njihova neverovatna muzička energija čini sintezu svih muzičkih žanrova: od sirove energije roka preko suptilnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << klasične muzike do avangardnih ritmičnih varijacija karakterističnih za moderni džez. Prestižni džez časopis JazzPRESS ocenio je njihovu muziku kao sve ono što bi džez trebalo da bude: originalan, svež, nepredvidljiv, simbiotičan u grupnoj improvizaciji, a uz sve to začinjen dobrim smislom za humor.

Trio je otpočeo nastupe u novembru 2014, radeći maratonsku turneju: 27 koncerata za 27 dana. Do sada su svirali na preko 100 nastupa u 6 zemalja uključujući Krokus džez festival u Poljskoj, Jazzinec festival u Češkoj, mađarski MediaWave, Internacionalni džez festival Targu Mures u Rumuniji.

U aprilu 2016.godine izdaju Parkerov treći album pod nazivom "Alive Out There", koji predstavlja live snimak njihove jesenje turneje iz 2015. godine.

Cena karte na ulazu u Kc Grad neposredno pred početak koncerta biće 250 dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.