DOGOVORILI SMO SE Vučić se u Njujorku sastao sa predsednikom Gvineje Bisao Umaro Sisoko Umbalom (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2022, 17:53

"DOGOVORILI SMO SE" Vučić se u Njujorku sastao sa predsednikom Gvineje Bisao Umaro Sisoko Umbalom (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa predsednikom Gvineje Bisao Umaro Sisoko Umbalom na marginama poslednjeg dana Generalne debate 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

- Dobar sastanak sa presidente_sissoco, tokom #UNGA77. Saglasili smo se da je postojeća globalna kriza pravo vreme da se podsetimo temeljnih načela na kojima su zasnovane #UN, od kojih je jedno od najvažnijih nepovredivost teritorijalnog integriteta i suvereniteta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zemalja članica, na čemu Srbija insistira i za šta se dosledno bori u međunarodnoj političkoj areni - napisao je Vučić na Instagramu i dodao:

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Dogovorili smo se da ojačamo i intenziviramo politički dijalog, zasnovan na polazištima uzajamnog poštovanja i uvažavanja na kojima je svojevremeno nastao i Pokret nesvrstanih zemalja, budući da je Srbija iskreno posvećena obnavljanju i nadogradnji odnosa sa afričkim zemljama na principu ravnopravnosti i međusobnog razumevanja.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.