Izvor: Nezavisne Novine, 20.Apr.2017, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvijanović u Njujorku: Zahvalnost Rusiji što se u Savjetu bezbjednosti čuju stavovi Srpske

NJUJORK - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović tokom susreta u Njujorku sa vršiocem dužnosti stalnog predstavnika Ruske Federacije u UN Petrom Iljičevim izrazila je posebnu zahvalnost predstavnicima Rusije za mogućnost da se na sjednicama Savjeta bezbjednosti UN prilikom rasprava o BiH čuju i autentični stavovi Republike Srpske.

Cvijanovićeva je zahvalila predstavnicima Ruske Federacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i za veliki nivo političkog razumijevanja za dejtonsku poziciju BiH i Republike Srpske.

Ona je naglasila da su tradicionalno dobri odnosi Srpske i Ruske Federacije pravi primjer partnerstva u kojem nema političkih uslovljavanja i gdje je otvoren prostor za ekonomsku saradnju, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Cvijanovićeva je istakla da je Rusija veliki prijatelj srpskom narodu sa kojim dijeli mnoge vrijednosti i sa kojim je u mnogim iskušenjima bila na istoj strani.

Izrazivši zahvalnost zbog odluke Rusije da klirinški dug isplati u novcu, premijer Srpske je upoznala Iljičeva i o sadržaju novog izvještaja Republike Srpske Savjetu bezbjednosti UN, koji će uskoro biti upućen na adrese svih relevantnih subjekata.

Cvijanovićeva je na sastanku još jednom izrazila saučešće povodom smrti ambasadora Rusije u UN Vitalija Čurkina sa kojim su predstavnici Srpske imali izuzetnu saradnju.

Sagovornici su ocijenili da je dosadašnja saradnja između Srpske i Rusije izuzetno dobra, te da je i u budućnosti treba jačati u svim pravcima.

Cvijanovićeva i Iljičev razgovarali su o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Srpskoj, BiH i regionu, kao i o dešavanjima na međunarodnoj sceni u svjetlu bezbjednosnih izazova.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o bezbjednosnoj situaciji na globalnom nivou, te istaknuto da je za uspješnu borbu protiv terorizma neophodno međunarodno povezivanje policijskih institucija, razmjena informacija i iskustava koje predstavljaju

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.