Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jan.2017, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnadak pozvao mlade na značajniji društveni angažman

NJUJORK - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak u govoru na Šestom forumu mladih Ekonomskog i socijalnog savjeta UN u NJujorku pozvao je mlade da budu više uključeni i snažnije angažovani u političkim strankama, nevladinim organizacijama, studentskim i omladinskim asocijacijama ili bilo kom drugom obliku društvenog angažmana.

Govoreći o situaciji u BiH, Crnadak je rekao da je posebno zabrinjavajuća >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << visoka stopa nezaposlenosti među mladima koja prelazi 60 odsto, te naglasio da svi nivoi vlasti u BiH moraju posebnu pažnju u narednom periodu posvetiti zapošljavanju, razvoju preduzetništva među mladima, obrazovanju i značajnijem učestvovanju mladih u procesu donošenja odluka.

Crnadak je istakao da je za rješavanje problema mladih veoma važna regionalna saradnja, dodavši da postoje velika očekivanja od projekta Regionalne kancelarije za saradnju mladih zapadnog Balkana, koji je osnovan prošle godine, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

BiH je na plenarnoj sjednici Generalne skupštine UN izabrana za članicu Ekonomskog i socijalnog savjeta UN za 2017. godinu, koji čine 54 zemlje članice.

Na konferenciji u NJujorku učestvovalo je više od 20 ministara, te preko 700 predstavnika mladih iz cijelog svijeta.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.