Cijene nafte u padu

Izvor: Capital.ba, 23.Jul.2019, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cijene nafte u padu

NJUJORK, Cijena nafte danas je u padu usljed smanjenja zabrinutosti da će povišene tenzije na Bliskom istoku dovesti do eskalacije što bi uticalo na isporuke nafte. Iran je krajem prošle sedmice zaplijenio britanski tanker, što je izazvalo zabrinutost u redovnost isporuke kroz Ormuski moreuz kroz koji prolazi petina svjetskog priliva nafte. U Londonu je cijena sirove >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << nafte “brent” iz Sjevernog mora manja za 31 cent i sada je 62,95 dolara po barelu. U NJujorku je cijena svijetle sirove nafte pala za 23 centa i sada iznosi 55,99 dolara po barelu. “Odgovor cijena nafte na iransku pljenidbu britanskog naftnog tankera u Ormuskom moreuzu do sad je bio veoma tih. Sve ukazuje na to da su učesnici na tržištu uvjereni da neće biti otvorenog sukoba između Zapada i Irana”, ističe analitičar Komercbanke Karsten Frič. Srna Чланак Cijene nafte u padu се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

ZAPLENA TANKERA DIKTIRA TRŽIŠTE: Cena nafte ponovo u padu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2019, 00:41

Cenа nаfte je u pаdu usled smаnjenjа zаbrinutosti dа će povišene tenzije nа Bliskom istoku dovesti do eskаlаcije, što bi uticаlo nа isporuke nаfte...Irаn je krаjem prošle sedmice zаplenio britаnski tаnker, što je izаzvаlo zаbrinutost zа redovnost isporuke kroz Ormuski moreuz...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.