Cijena uranijuma na svjetskim tržištima najveća za 12 godina

Izvor: Capital.ba, 20.Sep.2023, 16:55

Cijena uranijuma na svjetskim tržištima najveća za 12 godina

NJUJORK – Cijena uranijuma je na njujorškoj robnoj berzi NYMEX dostigla 65,5 dolara po funti (jedna funta je oko 450 grama), što je najviše u posljednjih 12 godina. Prema podacima Biznis insajdera, vrijednost uranijuma ovog ljeta bilježi velike oscilacije. FOTO:Pixabay Njegova vrijednost je 27. juna počela da pada sa 56 dolara po funti na 42,5 dolara, koliko je zabeleženo >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << 14. avgusta, a nakon toga je 24. avgusta porasla na 58,2 dolara po funti i nastavila rast na današnjih 65,5 dolara po funti. Glavni razlog za rast cijena ovog metala je stalni rizik prilikom snabdijevanja usljed zaoštrene političke situacije u svijetu, navodi portal “Trejding ekonomiks”. Rusija ima skoro 50 odsto udejla polovinu svjetskog udjela u obradi i obogaćivanju uranijuma, a glavni proizvođači su Kazahstan, Kanada i Australija. Uranijum se koristi prije svega kao gorivo u nuklearnim elektranama. Euronews/Tanjug Чланак Cijena uranijuma na svjetskim tržištima najveća za 12 godina се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cena uranijuma na svetskim tržištima najveća za 12 godina

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 21.Sep.2023, 11:51

Cena uranijuma je danas na njujorškoj robnoj berzi NYMEX dostigla 65,5 dolara po funti (jedna funta je oko 450 grama), što je najviše u poslednjih 12 godina. Prema podacima Biznis insajdera, vrednost uranijuma ovog leta beleži velike oscilacije.  Njegova vrednost je 27. juna počela da pada sa 56...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.