Cijena bitkoina skočila nakon “hakovanja”

Izvor: Capital.ba, 10.Jan.2024, 15:29

Cijena bitkoina skočila nakon “hakovanja”

NJUJORK – Cijena bitkoina je u utorak nakratko skočila za preko deset odsto, na 47.680 dolara, nakon što je američka Komisija za hartije od vrijednosti (SEC) na platformi X objavila da je nacionalnim berzama odobrila rad Bitcoin spot exchange-traded fondove (ETF). Foto: EPA Objava je ubrzo izbrisana, a osoblje regulatornog tijela zaduženo za komunikaciju sa javnošću je u kratkom roku direktno obavijestila medija da je SEC-ov nalog na X-u kompromitovan. Kako se navodi, neovlašćena >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << objava u vezi sa kriptovalutnim ETF-ovima nije postavio SEC niti njegovo osoblje. Šteta je u međuvremenu postala evidentna, pošto su prije saopštenja SEC-a vijest sa mreža prenijeli i Blumberg i CNBC, među najvećim svjetskim ekonomskim medijima. „Očekuje se da će neke berze regulisane SEC-om dobiti odobrenja za listanje takvih ETF-ova već tokom ove nedelje“, ipak navodi Axios. ETF-ovi bi omogućili investitorima da indirektno ulažu u Bitcoin, bez direktnog posjedovanja kriptovalute, što bi moglo dovesti do većeg institucionalnog prihvatanja i integracije kriptovaluta u tradicionalne finansijske sisteme. Već mjesecima kripto zajednica iščekuje ovakvu vrstu vijesti, pošto bi ETF-ovi omogućili i „laicima“ da ulažu u ovu vrstu digitalne imovine. Чланак Cijena bitkoina skočila nakon “hakovanja” се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

SEC odobrio prve Bitcoin ETF: Evo koje kompanije će ga emitovati, i šta će sada biti sa cenom kritpovalute

Izvor: Blic, 11.Jan.2024, 00:33

Američka komisija za hartije od vrednosti (SEC) odobrila je prve Bitcoin ETF (Exchange Trade Fund) rekao je u saopštenju ove agencije njen predsednik Geri Gensler. Ovaj dugo očekivano zeleno svetlo od američke državne agencije obeležava još jednu od prekretnica u razvoju kripto-industrije i korak...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.