Četvoro poginulih u požaru u zgradi u Njujorku VIDEO

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 19:16

Četvoro poginulih u požaru u zgradi u Njujorku VIDEO

Četiri osobe poginule su danas u požaru koji je zahvatio prodavncu električnih bicikala i proširio se na stanove na gornjim spratovima te zgrade u Njujorku.

Dve osobe su u kritičnom stanju i prebačene u bolnicu.

Kako navodi AP, požar je izazvala eksplozija na litijumskoj bateriji jednog bicikla, i to u radnji koja je prošlog leta prekršila bezbednosa pravila u vezi sa skladištenjem i punjenjem baterija.

''Bio je veoma veliki broj i baterija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i e-bicikala u radnji. Do sada, ove godine u gradu bilo je više od 100 požara i 13 smrtnih slučajeva povezanih sa eksplozijama baterija'', saopštila je načelnica vatrogasne brigade Njujorka Laura Kavana na konferenciji za novinare.

Vlasnik prodavnice bicikala je naveo da je, pre nego što je juče zatvorio radnju, izvršio uobičajene provere i negirao da je preko noći ostavio litijumske baterije na punjenju.

''Prodavnica postoji već šest godina. Svako veče proveravam pre nego što odem. Proverio sam sinoć, isključio sam struju za sve, osim za nadzorni monitor i automatska vrata'', rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Četvoro poginulih u požaru u zgradi (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2023

NJUJORK - Četiri osobe poginule su danas u požaru koji je zahvatio prodavnicu električnih bicikala i proširio se na stanove na gornjim spratovima te zgrade u Njujorku.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.