Cene zakupa u Njujorku i dalje rastu

Izvor: B92, 13.Avg.2023, 13:04

Cene zakupa u Njujorku i dalje rastu

Najmovi stanova u Njujorku dostigli su nove maksimume u julu, iako su postojali znaci da su se zakupci povukli sa tržišta kada je nastupio špic sezone.

Cene novih zakupa potpisanih prošlog meseca postavile su rekorde u tri opštine koje su ispitali procenitelji firme za nekretnine Miller Samuel i brokerska kuća Douglas Elliman Real Estate. Srednja vrednost na Menhetnu je bila 4.400 dolara, što je 2,3 odsto više u odnosu na jun, piše Bloomberg.

Zakupnine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su u Bruklinu skočile za 11 odsto na 3.950 dolara, a u severozapadnom Kvinsu, uključujući Astoriju i Long Ajlend Siti, srednja vrednost je porasla za 1,9 odsto na 3.641 američki dolar.

Stanodavci nastavljaju da testiraju granice „lovaca na stanove” i otkrivaju da postoje oni koji su spremni da plate velike sume. Ali broj potpisivanja ugovora o zakupu je opao u odnosu na godinu ranije i prošlog meseca u sve tri opštine, što je nagoveštaj da su zakupci možda došli do zida.

"Dolazimo do krajnje tačke fleksibilnosti tržišta", rekao je Džonatan Miler, predsednik kompanije Miller Samuel.

Miler ne vidi da će se situacija mnogo promeniti. Avgust bi mogao doneti još veće kirije jer se porodice i studenti useljavaju u nove stanove uoči početka školske godine.

"U Njujorku, ekonomija, uprkos polupraznim kancelarijskim prostorima, ostaje živa i postoji želja da i dalje budemo ovde", rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.