Cene nafte padaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2017, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cene nafte padaju

Cene nafte su na putu da četvrtu nedelju zaredom zabeleže pad, što bi bio najduži period njihovog pada od avgusta 2015. godine, javlja njujorška agencija "Blumberg".

Razlog tome je što Libija, članica Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK), obnavlja proizvodnju, upravo u trenutku kada je višak zaliha u SAD počeo da jenjava.

Iako je cena naftnih fjučersa na terminskom tržištu u Njujorku danas porasla za 0,9 odsto, ona je ove nedelje u padu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 2,1 odsto, što je četvrta uzastopna nedelja pada.

Američka "laka" nafta WTI za isporuku u julu poskupela je za 39 centi na 44,85 dolara za barel na Njujorškoj merkantilnoj berzi. Ukupan promet u trgovanju bio je u skladu sa 100-dnevnim prosekom. Cena WTI nafte je u četvrtak pala za 27 odsto na 44,46 dolara, što je najniži nivo od 14. novembra.

Severnomorska nafta "brent" za avgustovske isporuke poskupela je za 58 centi na 47,50 dolara za barel na ICE evropskoj berzi fjučersa sa sedištem u Londonu, a u ovoj nedelji je pala za 1,4 odsto.

Američke zalihe nafte su prošle nedelje pale manje od očekivanog, prema podacima Uprave za energetske informacije, dok će Libija, koja je izuzeta iz dogovora OPEK-a o smanjenju proizvodnje nafte, povećati proizvodnju na milion barela dnevno do kraja jula, prema saopštenju državne naftne kompanije Nešnel ojl ko.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ponavlja se strah naftaša, pad nikako da stane

Izvor: B92, 16.Jun.2017

Cene nafte su na putu da četvrtu nedelju zaredom zabeleže pad, što bi bio najduži period njihovog pada od avgusta 2015. godine, javlja "Blumberg"...Razlog tome je što Libija, članica Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK), obnavlja proizvodnju, upravo u trenutku kada je višak zaliha u SAD...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.