Izvor: Radio 021, 25.Okt.2020, 17:50

Brus Springstin objavio novi album

Legendarni američki muzičar Brus Springstin objavio je nov album pod nazivom "Letter to you".

Springstin je objavio novi studijski album izdavača "Columbia records" iz Njujorka, koji je nastao u slavu žive muzike i dugogodišnjeg prijateljstva sa pratećim sastavom "E street band", navodi diskografska kuća "MenArt" zadužena za objavu albuma u celom regionu.

Album velikog rok umetnika najavljen je singlom i spotom istog imena "Letter to you", gde je "uhvaćena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << neuporediva snaga žive svirke rok grupe koja se ponovo okupila i zajedno zasvirala, i pokazala nesalomivu decenijsku vezu koja postoji između muzičara, ali pre svega, prijatelja".

Bend se okupio prvi put nakon turneje "The river" iz 2016. godine i snimio veoma brzo 12 pesama, među njima tri, prethodno neobjavljene numere još iz 70-tih godina: "Janey needs a shooter", "If I was the priest" i "Song for orphans". Album u produkciji slavnog muzičara i kolege Rona Aniela snimljen je za samo pet dana u Springstinovom kućnom studiju u Nju Džersiju.



Time je odata počast dugovečnom E street bendu, samoj rok muzici i njenoj ulozi u životu slavnih muzičara i pre svega izuzetnom saradnjom muzičara Springstina kojeg svi zovu "The boss" i ovog sastava.

Novi album prati dokumentarac "Bruce Springsteen: Letter to you"ekskluzivno na Apple TV+, koji je režirao Tom Zimni, sa većim brojem snimljenih nastupa E street bend-a, studijskim snimcima i prethodno neobljavljenim arhivskim materijalom.

Autor i filmske muzike i pesama za mnoge hitove velikog ekrana (Filadelfija, Džeri MekGvajer, Rvač, Savršena oluja) i tvorac izuzetno unosnih turneja po celom svetu, Springstin daje suštinski uvid u novi album, misli i osećanja koje on budi, kroz reminiscenciju njegovog čitavog muzičkog opusa.

Datum izlaska novog albuma u Srbiji diskografska kuća MenArt će naknadno objaviti.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.