Britanci kažu bilo razgovora sa Rusima, Rusi negiraju

Izvor: B92, 28.Sep.2018, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanci kažu bilo razgovora sa Rusima, Rusi negiraju

Britanski ministar spoljnih poslova Džeremi Hat izjavio je da je sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim razgovarao na marginama zasedanja GS UN.

Međutim, u ruskoj delegaciji na zasedanju u Njujorku negiraju da je bilo razgovora.

"Iznenađeni smo izjavom britanskog ministra spoljnih poslova da je imao sastanak s Lavrovim. Nije bilo razgovora između Lavrova i šefa britanske diplomatije", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Tas s izvor u ruskoj ambasadi.

Neimenovani predstavnik ruske delegacije napomenuo je da je danas pet stalnih članica Saveta bezbednosti UN imalo radni doručak sa generalnim sekretarom svetske organizacije, tokom kojeg su zemlje razmenile mišljenja.

"Kao i obično, britanska strana govori ono što bi želela", zaključio je on.

Ranije danas, Hant je "Skaj njuzu" rekao da je sa Lavrovim imao "iskrenu razmenu stavova" na marginama Generalne skupštine UN.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.