Blumberg finansirao Njujork svojim novcem

Izvor: Vesti-online.com, 30.Dec.2013, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blumberg finansirao Njujork svojim novcem

Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg na grad Njujork je tokom svoja tri uzastopna mandata potrošio 650 miliona dolara svog novca, navodi se u najnovijem izveštaju. Godišnja plata Blumberga, koji je gradonačelnik Njujorka od 2002. godine i čije bogatstvo je magazin Forbs procenio na 27 milijardi dolara, iznosila je jedan dolar.

Majkl Blumberg: Svojim novcem finansirao akcije za koje je smatrao da su bitne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<  

Blumbergov gradonačelnički staž završava se sutra u ponoć, a gradonačelnik Njujorka od 1. januara 2014. biće Bil de Blejzio.

 

Analizirajući javna dokumenta, filantropske baze podataka i drugu dokumentaciju, list "Njujork tajms" procenio je da je podatak o 650 miliona dolara verovatno niži od stvarnog. List navodi da je tokom 12 godina na mestu gradonačelnika Blumberg potrošio oko 62.400 dolara na nedeljno čisćenje akvarijuma u zgradi uprave grada, kao i da je na razne donacije potrošio 23 miliona dolara, a da je od 2002. godine 30 miliona dao njujorškom muzeju umetnosti Metropoliten.

 

On je takođe velikodušno trošio i na promociju kontrole naoružanja i na druge teme koje je smatrao važnim. Kako je naveo Njujork tajms, Blumberg je za podršku kontroli naoružanja dao sedam miliona dolara, za reformu imigracionih propisa 5,7 miliona, dok je na podsticanje volonterizma potrošio 6,2 miliona dolara.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Blumberg potrošio svojih 650 miliona dolara na Njujork

Izvor: Capital.ba, 31.Dec.2013, 12:10

NJUJORK, Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg na grad Njujork je tokom svoja tri uzastopna mandata potrošio 650 miliona dolara svog novca, navodi se u najnovijem izvještaju. Godišnja plata Blumberga, koji je ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.