Bitcoin više nije najpopularnija valuta

Izvor: Capital.ba, 07.Okt.2019, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bitcoin više nije najpopularnija valuta

NJUJORK, Bitcoin je pojam za kriptovalute u široj javnosti, ali više nije prva kriptovaluta kad govorimo o onima kojima se najviše trguje. Tu ulogu sad ima Tether koji na dan ostvaruje vrijednost svih trgovanja od gotovo 21 milijardu američkih dolara. Podatke o aktivnosti trgovanja prikupio je CoinMarketCap.com zaključno s 27. septembrom i prema njima, Bitcoin na dan dostiže u prosjeku 17,28 milijardi dolara vrijednosti, Ethereum 7,72 >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << milijarde, Litecoin 2,55 milijardi… Tether trenutno uživa toliku popularnost jer je stabilan i jednostavan za korištenje. Pomaže i to što se u Kini, u kojoj su mjenjačnice kriptovaluta zabranjene, svejedno može do Tethera bez previše pitanja, a zatim se vrlo lako mijenja za Bitcoin ili druge kriptovalute. U Aziji je uopšte trgovanje kriptovalutama izuzetno popularno te čini 70 odsto ukupne svjetske trgovine na dnevnom nivou. Usto, nudi se mnogo mogućnosti za zamjenu kriptovaluta, a njima je moguće kupovati praktično sve – što i jest smisao cijele priče. (Vijesti.hr) Чланак Bitcoin više nije najpopularnija valuta се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Teter postao kriptovaluta kojom se najviše trguje

Izvor: Radio 021, 08.Okt.2019, 11:10

Bitkoin je nedavno prestao da bude kriptovaluta kojom se najviše trguje u svetu...Lidersku ulogu preuzeo je teter koji dnevno ostvaruje vrednost svih trgovanja od skoro 21 milijardu američkih dolara...Podatke o aktivnosti trgovanja prikupio je "CoinMarketCap", zaključno sa 27. septembrom. Prema tim...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.