Bitcoin poslije dvije godine dostigao 50.000 dolara

Izvor: Capital.ba, 13.Feb.2024, 13:01

Bitcoin poslije dvije godine dostigao 50.000 dolara

NJUJORK – Bitcoin je dostigao nivo od 50.000 američkih dolara po prvi put u više od dvije godine pošto je najtrgovanija svjetska kriptovaluta podstaknuta očekivanjima smanjenja kamatnih stopa kasnije ove godine i prošlomjesečnim regulatornim odobravanjem američkih fondova kojima se trguje na berzi (ETF) zasnovanih na cjenovnom praćenju upravo bitcoina. FOTO: Agencije Kriptovaluta je do sada ove godine porasla za 16,3 odsto, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << u ponedjeljak i dostigla najviši nivo od 27. decembra 2021. godine, piše Reuters. Ipak, pozitivan efekat pokretanja bitcoin ETF-a očekivao se nešto ranije. „Nivo od 50.000 američkih dolara je značajna prekretnica za bitcoin nakon što lansiranje spot ETF-a prošlog mjeseca ne samo da nije uspjelo da izazove pomak iznad ovog ključnog psihološkog nivoa, već je dovelo do kratkotrajne rasprodaje“, rekao je Antoni Trenčev (Antoni Trenchev), suosnivač platforme za kriptokreditiranje Nexo. Tzv. kripto akcije su takođe zabilježile rast u ponedjeljak, pa je tako berza Coinbase porasla za 4,9 odsto, a kripto rudari Riot Platforms i Marathon Digital za 10,8 odsto i 11,9 odsto, respektivno. Akcije softverske firme MicroStrategy – značajnog kupca bitkoina – porasle su za 10,2 odsto. Cijena ethereuma, druge kriptovalute po obimu trgovanja, porasla je za 4,12 odsto na 2.607,57 dolara. Globalni berzanski indeksi su takođe porasli u ponedjeljak, pošto su trgovci tražili nagoveštaje o tome kada bi Federalne rezerve Sjedinjenih Država mogle da počnu da smanjuju kamatne stope. Analitičari i očekivanja finansijskih tržišta ukazuju na maj kao potencijalni početak za smanjenje kamatnih stopa ove godine. Чланак Bitcoin poslije dvije godine dostigao 50.000 dolara се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

BITCOIN DOSTIŽE ASTRONOMSKE VREDNOSTI! Ovaj rast nismo videli od 2021.

Izvor: Kurir, 13.Feb.2024

Trenutno se bitkoin trguje po ceni od 49.917 dolara, nakon što je prešao granicu od 50.000 dolara. Ovo je prvi put od novembra 2021.godine da je Bitkoin uspeo skočiti na 50.000 dolara.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.