Bisti Kristifora Kolumba odsečena glava

Izvor: Radio 021, 31.Avg.2017, 07:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bisti Kristifora Kolumba odsečena glava

Bisti istraživača Kristifora Kolumba, koja se nalazi u njujorškom parku Jonker, "odsečena" je glava, javlja NBC New York.

Glava bronzom optočene biste pomorca kasnije je pronađena bačena pored plastične kese u Kolumbovom memorijalnom parku, na oko kilometar i po severno od Bronksa.

Njujorčanin Pet Gamberdela prvi je primetio da je statui otkinuta glava i pozvao policiju.

"Veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je uznemirujuće da su američke vrednosti danas pale na ovaj nivo", rekao je Gamberdela.

Lokalna policija istražuje incident za koji smatra da su tokom noći počinili mladi prestupnici i da bi mogao da bude odjek protesta sa smrtnim ishodom oko konfederalne statue u Šarlotsvilu u Virdžiniji ranije ovog meseca.

Američka televizija navodi da su se nakon tih protesta čuli pozivi za uklanjanje i drugih javnih spomenika, uključujući i inicijativu u Njujorku za uklanjanje Kolumbove statue sa Menhetna zbog uloge ovog istraživača u represiji nad američkim starosedelačkim stanovništvom.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.