Bilateralni sastanci Ane Brnabić u Njujorku

Izvor: RTS, 25.Sep.2018, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bilateralni sastanci Ane Brnabić u Njujorku

Premijerka Srbije Ana Brnabić boravi u Njujorku gde učestvuje na zasedanju Generalne skupštine UN. Nakon sinoćnjeg tradicionalnog prijema kod predsednika SAD Donalda Trampa, Brnabićeva je danas imala i brojne bilateralne sastanke.
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je uoči početka zasedanja razgovarala sa premijerima Belgije i Holandije, Šarlom Mišelom i Markom Ruteom.

Brnabićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se sastala i sa premijerkom Norveške Ernom Solberg i norveškom ministarkom spoljnih poslova Inom Mari Eriksen Sereide, kao i generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.
Premijerka se susrela i sa crnogorskim kolegom Duškom Markovićem i sa članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.
U Njujorku je, inače, počelo 73. zasedanje Generalne skupštine UN, a generalni sekretar te međunarodne organizacije Antonio Guteres je upozorio na rastući populizam i polarizaciju među nacijama.

Premijerka Srbije je sinoć prisustvovala tradicionalnom prijemu kod američkog predsednika, na kom je zahvalila Donaldu Trampu na razumevanju za stavove Srbije.
Govor Brnabićeve pred Generalnom skupštinom na programu je u četvrtak.
Generalnoj skupštini UN prisustvuju predsednici, premijeri, monarsi i visokorangirani ministri iz 133 države sveta.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabićeva u Njujorku: Tražiću da se ne smanjuje misija Unmika

Izvor: RTS, 25.Sep.2018

Premijerka Srbije Ana Brnabić boravi u Njujorku gde učestvuje na zasedanju Generalne skupštine UN. Istakla je da će na panelu "Akcija za mir" apelovati da se ne smanjuje misija Unmika na KiM. Premijerka se prethodno susrela sa brojnim svetskim zvaničnicima. ...

Nastavak na RTS...

Sastanak Brnabićeve i premijera Holandije: Srbija nema plan B kada je reč o članstvu u EU

Izvor: Blic, 25.Sep.2018

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić sastala se danas u Njujorku, u okviru zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sa predsednikom Vlade Kraljevine Holandije, Markom Ruteom.

Nastavak na Blic...

Darmanović: Odnosi stabilnog partnerstva sa SAD

Izvor: VOA, 26.Sep.2018, 00:01

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović, koji prisustvuje zasedanju Generalne skupštine UN, za Glas Amerike komentariše govor predsednika Trampa, bilateralne odnose, pitanje promene granica na Balkanu, te srdačni susret Trampa sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem.

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.