Besparica: Slovenija zatvara i ambasadu u Finskoj

Izvor: Kurir, 15.Okt.2012, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besparica: Slovenija zatvara i ambasadu u Finskoj

Od pre mesec dana zatvorena ambasada u Lisabonu i Stokholmu, a potom i konzulat u Diseldorfu. Ambasada u Dablinu i konzulat u Njujorku biće zatvoreni 31. oktobra

LJUBLJANA - Slovenija će danas zatvoriti ambasadu u finskoj prestonici Helsinkiju u nastavku smanjenja svoje diplomatske mreže u cilju mera štednje.

Helsinki se našao na listi evropskih prestonica u kojima je Ljubljana zatvorila svoja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << diplomatska predstavništva, pa je tako od pre mesec dana zatvorena slovenačka ambasada u Lisabonu i Stokholmu, a potom i konzulat u Diseldorfu.

Ambasada u Dablinu i konzulat u Njujorku biće zatvoreni 31. oktobra, prenela je slovenačka agencija STA.

Zatvaranje ambasada i konzulata doneće Sloveniji uštedu od 1,8 miliona evra na godišnjem nivou, a sprovodi se na osnovu dekreta vlade od 31. maja.

Odluka je pre pet meseci doneta kako bi zemlja uštedela novac u inostranstvu bez obzira na posledice koje bi zatvaranje ambasada moglo da ima, ukazala je STA.

Slovenačko ministarstvo spoljnih poslova je stoga saopštilo da će nastojati da jača bilateralne odnose sa zemljama u kojima su zatvorena njena diplomatska predstavništva.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.