Izvor: BanjalukaLive.com, 09.Mar.2013, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barbika danas puni 54 godine

Čuvena lutka Barbi, koja je obilježila djetinjstvo mnogih žena koje su danas u svojim tridesetim i četrdesetim godinama, i dalje je lutka koju djevojčice žele da imaju. Barbika je najprodavanija lutka na svijetu! Prvi put se pojavila 1959. godine, kao proizvod kompanije Matel, na sajmu igračaka u Njujorku u crno-bijelom kupaćem kostimu. U rekordnom roku prodato je 350 hiljada komada, po cijeni od 3 dolara. Amerikanka Rut Handler smatra se kreatorkom Barbi lutke, a bila je inspirisana njemačkom lutkom poznatijom kao Bild Lilli. Rut Hendler je posmatrala svoju ćerku Barbaru koja se igrala papirnim lutkama dodijeljujući im Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/fun/barbika-danas-puni-54-godine.html)
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Barbika danas puni 54 godine

Izvor: NaDlanu.com, 09.Mar.2013

Čuvena lutka Barbi, koja je obeležila detinjstvo mnogih žena koje su danas u svojim tridesetim i četrdesetim godinama, i dalje je lutka koju devojčice žele da imaju...Barbika je najprodavanija lutka na svetu! Prvi put se pojavila 1959. godine, kao proizvod kompanije Matel, na sajmu igračaka u...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.