Bankrot rudarskih kompanija, ugalj više niko neće

Izvor: Capital.ba, 10.Okt.2018, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bankrot rudarskih kompanija, ugalj više niko neće

NJUJORK, Jedna od najstarijih rudarskih kompanija u SAD, “Vestmorlend Koul” podnijela je zahtjev za bankrot da bi se izborila sa dugom zbog sve manje potražnje za ugljem. Zvaničnici kompanije su u izjavi naveli da je bankrot deo sporazuma s neimenovanom grupom kreditora o restrukturiranju duga. Prema njihovim riječima, rad kompanije neće biti prekinut, i ne očekuje se da bude otpuštanja. Po dokumentaciji predatoj sudu, “Vestmorlend >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << koul” ima imovinu vrijednosti od 770 miliona dolara, a dug od 1,4 milijarde dolara. “Vestmorlend koul” je osnovan u Pensilvaniji 1854. i ima rudnike uglja u Montani, Vajomingu, Nju Meksiku, Ohaju, Severnoj Dakoti i Teksasu, kao i termo-elektranu na ugalj u Sjevernoj Karolini. Rudnici u vlasništvu te kompanije u Kanadi nisu uključeni u proces bankrota.  

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Došlo je i to: Ugalj više niko neće

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2018

Po dokumentaciji predatoj sudu, "Vestmorlend koul" ima imovinu vrednosti od 770 miliona dolara..Zvaničnici kompanije su u izjavi naveli da je bankrot deo sporazuma s neimenovanom grupom kreditora o restrukturiranju duga.  Prema njihovim rečima, rad kompanije neće biti prekinut, i ne očekuje se da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.