Bajdenov pas izujedao sedam pripadnika tajne službe, jedan u bolnici

Izvor: B92, 25.Jul.2023, 20:37

Bajdenov pas izujedao sedam pripadnika tajne službe, jedan u bolnici

Ovčarski pas po imenu Komander (Commander), u vlasništvu američkog predsednika Džozefa Bajdena, ugrizao je za četiri meseca sedmoro službenika tajne službe.

Jedan od njih je završio u bolnici, preneo je danas Njujork post, pozivajući se na internu prepisku odeljenja kojoj je pristupila konzervativna aktivistička grupa Džudikal voč.

''Nemački ovčar Komander u vlasništvu predsednika Bajdena, star oko dve godine ugrizao je sedmoro ljudi otkako je Bajdenov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pas Mejdžor (Major) proteran iz Bele kuće zbog sličnog agresivnog ponašanja'', navodi se u saopštenju te grupe.

Jedan od službenika Tajne službe, kojeg je Bajdenov pas ugrizao za ruku i butinu, morao je biti hospitalizovan, a drugog agenta je Komander napao kada je Bajden doveo psa nakon što je sa porodicom odgledao film, prenosi portal.

''Umesto da zaštiti svoje agente, Tajna služba je pokušala da nezakonito sakrije dokumente o zlostavljanju njihovih zaposlenih od strane porodice Bajden'', izjavio je predstavnik Džudikal voča Tom Fiton.

Kako prenosi "Njujork post", izveštaji o napadima Komandera na ljude ograničeni su na period od septembra 2022. do januara 2023. godine, a verovatno ih je moglo biti i više.

Mediji su 2021. objavili mejlove članova predsedničkog obezbeđenja, u kojima se navodi da je još jedan Bajdenov pas, Mejdžor, ujedao ljude skoro svakodnevno.

Pažnju medija privuklo je to što je Bela kuća prijavila samo dva takva ''manja'' incidenta, dok ih je, sudeći po objavljenoj prepisci, bilo mnogo više.

Nakon neuspešnih pokušaja da obuči Mejdžora, Bajden ga je predao na brigu porodičnim prijateljima.

Na početku svog mandata u Beloj kući, Bajden je poveo dvojicu nemačkih ovčara, od kojih je jedan uginuo u junu 2021, a u decembru iste godine Bajden je objavio da je dobio štene nemačkog ovčara po imenu Komander.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.