BOŽIĆ U NJUJORKU: Praznična euforija uveliko vlada na Menhetnu

Izvor: Press, 04.Dec.2014, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOŽIĆ U NJUJORKU: Praznična euforija uveliko vlada na Menhetnu

Božićna jelka ispred centra "Rokfeler "u Njujorku sinoć je svečano osvetljena u prisustvu više hiljada ljudi.
Jelka visoka 26 metara i teška oko 13 tona ukrašena je sa 45.000 lampica, koje će sijati do 7. januara. Osvetljenje jelke u centru Menhetna za mnoge predstavlja simboličan početak praznične sezone.
Drvo, kao i obično norveška >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << smreka, staro je 90 godina.
Među muzičkim zvezdama koje su ove godine nastupale na tradicionalnom uključivanju ukrasne rasvete bili su Maraja Keri (Mariah Carey) i Sindi Loper (Cyndi Lauper), a prikazani su i video performansi Lejdi Gage (Lady Gaga) i Tonija Beneta (Tony Bennett).
Istovremeno se na susednoj Petoj i šestoj aveniji okupio veliki broj demonstranata, koji su protestovali zbog odluke velike porote da oslobode njujorškog policajca koji je ubio nenaoružanog Afro-amerikanca.
Snažno policijsko obezbeđenje je bilo prisutno na ulicama, a na nekoliko mesta su postavljene barikade.
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osvetljena božićna jelka na Menhetnu

Izvor: Blic, 05.Dec.2014, 00:33

Božićna jelka ispred centra "Rokfeler" u Njujorku sinoć je svečano osvetljena u prisustvu više hiljada ljudi...Jelka visoka 26 metara i teška oko 13 tona ukrašena je sa 45.000 lampica, koje će sijati do 7. januara. Osvetljenje jelke u centru Menhetna za mnoge predstavlja simboličan početak...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.