BESKUĆNIK DOBIO DOKUMENTA: Braca će tek da javi gde mu je nova adresa

Izvor: NiskeVesti.rs, 18.Jun.2016, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BESKUĆNIK DOBIO DOKUMENTA: Braca će tek da javi gde mu je nova adresa

Bratislav Stojković (44), beskućnik iz Niša, posle deceniju i po dobio dokumenta

NIŠLIJA Bratislav Stojković, posle više od deceniju i po beskućničkog staža, koji je uglavnom proveo boraveći po napuštenim grobnicama na Starom groblju u gradu na Nišavi, ponovo je postao ravnopravni građanin države Srbije. Pre šest meseci angažovanjem novinara, ali i dobrotvora iz Njujorka Seada Čelića, pokrenuta je inicijativa da se Braci obezbedi lična karta. Za sada je prijavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << na Centar za socijalni rad dok ne bude prijavio svoju novu, pravu adresu.
On je za sistem bio "nevidljiv" jer nije imao ništa regulisano. Advokatici Nataši Nikolić trebalo je puno vremena i strpljenja da bi Braci omogućila novi život jer bez lične karte nije mogao da ostvari svoja prava.
- Krenuli smo da mu nabavimo ličnu kartu da bi Bratislav mogao da dobija pomoć od države, ali i da bude ravnopravni građanin Srbije i da ima šansu da živi od svog rada - kaže Gradimir Nikolić, koji je zajedno sa grupom Nišlija snimio dokumentarni film o Bracinoj sudbini.
Igrom slučaja film je pregledao Sead Čelić, rodom iz Podgorice, koji se iz Amerike angažovao da pomogne kako Braca više ne bi živeo u grobnici. Obezbedili su mu smeštaj, novu garderobu, ima šta da jede, jednostavno za njega je počeo novi život o kome nije mogao ni da sanja.
Opširnije na Večernje Novosti

Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Povezane vesti

BESKUĆNIK DOBIO DOKUMENTA: Braca će tek da javi gde mu je nova adresa

Izvor: Večernje novosti, 18.Jun.2016

Bratislav Stojković (44), beskućnik iz Niša, posle deceniju i po dobio dokumenta NIŠLIJA Bratislav Stojković, posle više od deceniju i po beskućničkog staža, koji je uglavnom proveo boraveći po napuštenim grobnicama na Starom groblju u gradu na Nišavi, ponovo je postao...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.