Izvor: Luftika.rs, 11.Apr.2020, 11:52

BBC: U Bronksu niču masovne grobnice za žrtve koronavirusa (VIDEO)

U javnosti su se pojavile fotografije i snimci iz vazduha koji pokazuju pokopavanje sanduka u masovne grobnice iskopane u njujorškoj četvrti Bronks, gradu u kojem broj obolelih i mrtvih od koronavirusa ne prestaje da raste, piše BBC.
Radnici obzučeni u zaštitna odela, merdeviama se spuštaju u rake u koje polažu drvene kovčege, vidi se na snimcima.
Tačna lokacija je ostrvo Hart, gde se i inače sahranjuju oni koji ne mogu priuštiti klasičnu sahranu i polaganje u klasično grobno >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << mesto.
Država Njujork sada ima više slučajeva zaraze od bilo koje druge pojedinačne države. Broj zaraženih povećao se za još 10.000 te je veći od 160.000, a umrlih je više od 7.000.
U Španiji je zaraženih 153.000, u Italiji 143.000, a u Kini, odakle je epidemija krajem godine i krenula, ukupno je 82.000 slučajeva.
Na području čitavog SAD-a, zabeženo je 462.000 slučajeva zaraze i 16.500 mrtvih. Na čitavom svetu, zaraženih je trenutno 1,6 miliona, a umrlih više od 95.000.

Snimak načinjen dronom prikazuje masovnu grobnicu na ostrvu Hart, malo izvan Bronxa, a to se mesto već 150 godina koristi za sahranjivanje onih slabijeg imovinskog statusa.
Mnogi u poslednje vreme koji su tamo sahranjeni zasigurno su žrtve koronavirusa, no zasad još nema službenih podataka koliko ih je.
Najpoznatiji novosadski Amerikanac: Bolje da sam ovde, nego u SAD bez wc papira

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.