BAJDEN JE SAM SEBI DAO 5.000 GLASOVA! I mrtvi su glasali, možda i Marsovci - bivši gradonačelnik Njujorka ŠOKIRAO JAVNOST

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Nov.2020, 02:52

"BAJDEN JE SAM SEBI DAO 5.000 GLASOVA!" I mrtvi su glasali, možda i Marsovci - bivši gradonačelnik Njujorka ŠOKIRAO JAVNOST

Među govornicima je bio i Trampov pravni savetnik i nekadašnji gradonačelnik Njujorka Rudi Đulijani.

Izborni štab predsednika SAD-a i republikanskog kandidata na američkim predsedničkim izborima Donalda Trampa održao je konferenciju za novinare u Filadelfiji.

Đulijani je u Filadelfiji imao neveroatan govor pun bizarnih dokaza nepotkrepljenih tvrdnji o navodnoj izbornoj prevari te je između ostalog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rekao da "birački listići poslani poštom mogu biti i s Marsa".

U govoru pred zagriženim Trampovim pristašama Đulijani je između ostalog rekao i da bi Bajdenovo smanjivanje zaostatka u Pensilvaniji moglo biti posledica toga da je "sam za sebe glasao više puta".

Govoreći o biračkim listićima koji tek trebaju biti prebrojani Đulijani je rekao:

- Oni mogu biti i s Marsa, što se nas tiče, ili mogu biti od Demokratskog nacionalnog komiteta (DNC). Biden je, koliko ja znam, mogao glasati za sebe 50 ili 5000 puta, a listići su mogli doći iz Camdena u Nju Džerziju.

Nadalje, Đulijani je u govoru rekao i da su glasovi mogli doći i od mrtvaca ili Kanađana. Dodao je i da Filadelfija ima "manifest izborne prevare" te rekao da "elita želi ukrasti izbore".

Posebno je bizaran bio trenutak u kojem je novinar Fox Njuza prekinuo Đilijanija da bi proglasio pobedu Bajdena u državi Mičigen. Zapenjeni Đulijani je govorio:

- Mislite li da smo glupi, da smo budale? - upitao je, a novinar Neil Kavuto ga je prekinuo usred rečenice i rekao da njegova mreža Bajdena proglašava pobednikom u Mičigenu.

Podsetimo, Tramp je u izbornoj noći već proglasio pobedu iako za to nije imao osnove sudeći prema broju osvojenih elektora. No, jutros je njegovu kampanju dočekao hladan tuš budući da je demokratski kandidat Džo Bajden osvojio dve ključne države, Arizonu i Viskosin, i preuzeo vodjstvo u Mičigenu što bi mu, zajedno s Nevadom u kojoj vodi celo vreme, zajamčilo dovoljan broj elektora za pobedu na izborima.

Ove promene u broju glasova razbesnile su Trampa koji je na svojem Twitter profilu počeo tiradu s nizom neosnovanih tvrdnji da se događa nešto sumnjivo i da je reč o izbornoj krađi. Iako neki u njegovom stožeru misle da su sterani pred zid, Trampova kampanja već je zatražila pravnim putem ponovno prebrojavanje glasova u Viskosinu i obustavu brojanja glasova u Mičigenu, a slična akcija sprema se i u Pensilvaniji. "Associated Press" je Viskosin već proglasio 'Bajdenovim', u državi Mičigen demokratski kandidat je trenutno u tesnom vođstvu ispred Trampa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.