Izvor: Radio 021, 03.Apr.2020, 12:59

Amerikanci u martu kupili dva miliona komada vatrenog oružja

Amerikanci su u martu ove godine kupili gotovo dva miliona komada vatrenog oružja, što je drugi put u istoriji da se dogodilo, piše Njujork tajms.

Budući da se mnogi Amerikanci boje kako će pandemija virusa korona rezultirati nemirima, prodaja oružja ubrzano raste.

U toj meri prodaja oružja rasla je posle terorističkog napada 11. septembra 2001. godine kada je prodato 754.000 komada oružja u SAD, zatim kada je Obama prvi put izabran za predsednika kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je prodato 1,1 miliona komada oružja, kao i posle njegovog reizbora na mesto predsednika 2012. kada su Amerikanci kupili dva miliona komada oružja.

Međutim, prošli mesec je bio drugačiji, piše Njujork tajms.

Uz stvaranje zaliha namirnica i toalet papira, kako stvari stoje, Amerikanci stvaraju i zalihe oružja što jasno pokazuje činjenica da je u samo mesec dana prodato 1,9 miliona komada oružja.

Autor: Novac.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.