Amerikanac uhapšen zbog nošenja majice sa antiratnom porukom

Izvor: Blic, 02.Apr.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanac uhapšen zbog nošenja majice sa antiratnom porukom

Amerikanac Don Zirkel uhapšen je nedavno u jednom njujorškom tržnom centru zbog toga što je nosio majicu na kojoj je bila ispisana poruka protiv rata u Iraku.



Zirkel (80), i sam bivši vojnik i aktivista za ljudska prava, nosio je majicu na kojoj je pisalo "4.000 vojnika, milion mrtvih Iračana. Dosta.", na antiratnom mitingu organizovanom ispred tržnog centra, piše list "Njujork njuzdej". Kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je, međutim, pokušao da sa suprugom uđe u jedan od restorana da poruči kafu i pomfrit, obezbeđenje tržnog centra mu je prišlo i naredilo da okrene majicu naopačke tako da se ne vidi natpis ili da se udalji. Starac, kome se nećak nedavno vratio iz Iraka gde je služio vojsku, rekao je da je policija intervenisala kada je odbio da to učini.

Zirkel, koji poriče navode policije da je delio letke u tržnom centru, optužen je za upad u tuđi posed i protivljenje hapšenju.

"Kažnjavaju me zbog šest reči koje govore istinu. To je ludost. Rat je ludost", kazao je vremešni Njujorčanin, navodeći da će i ubuduće nositi majicu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.