Amerikanac tuži Njujork i traži dva sekstiliona dolara

Izvor: Blic, 20.Maj.2014, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanac tuži Njujork i traži dva sekstiliona dolara

Američki grad Njujork suočen je sa najskupljom tužbom koju je ikada neko podneo.

Aton Purisima (62) tuži Njujork za dva sekstiliona dolara, iznos koji sadrži 36 nula.

Purisimu je u njujorškom autobusu ujeo bolesan pas u prst. Kada je otišao u bolnicu jedan kineski par ga je bez odobrenja fotografisao, a pored toga, naveo je i da je kafa na njujorškom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << aerodromu La Guardia preskupa.

Zbog svih ovih stvari, kako prenosi britanski Gardijan, Purisima je podneo tužbu protiv gradskog prevoza u Njujorku, aerodroma, dve klinike, jedan supermarket i jednog pekara.

Pošto sve što je "pretrpeo" ne može biti kompenzovano novcem, on je zatražio nadoknadu u rekordnoj svoti, samo što toliko novca koliko traži ne postoji u svetu.

Inače Purisima nije nepoznat sudovima, jer je, između ostalih, do sada podneo, bez uspeha, tužbe protiv Kine, kao i više američkih banaka.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tuži grad Njujork i traži dva sekstiliona dolara

Izvor: B92, 20.Maj.2014

Njujork je ovih dana suočen sa najskupljom tužbom koju je neko podneo u istoriji tužbi: 62-godišnji Aton Purisima tuži grad Njujork za dva sekstiliona dolara, iznos koji sadrži 36 nula...Sve je počelo tako što je Purisimu u njujorškom autobusu ujeo bolestan pas u prst. Kada je otišao u bolnicu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.