Američki tužilac: Uhapsićemo Kovačevića ako bude dostupan

Izvor: Politika, 27.Apr.2012, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki tužilac: Uhapsićemo Kovačevića ako bude dostupan

NJUJORK – Američko tužilaštvo će sprovesti postupak ekstradicije ili hapšenja Miladina Kovačevića ako on ikada bude dostupan, izjavio je za Tanjug tužilac okruga Brum u saveznoj državi Njujork Džerald Molen.

Tužilac Molen je dopisniku Tanjuga u Vašingtonu rekao da nalog tužilaštva i dalje stoji i da se oko toga ništa nije promenilo. Kao što je naše tužilaštvo uvek isticalo, naš nalog ostaje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i on je i dalje je na čekanju. Ako okrivljeni ikada bude dostupan za izručenje ili hapšenje, mi ćemo to sprovesti, rekao je tužilac.

Miladin Kovačević se nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Somboru od 20. januara prošle godine.

On je osuđen na dve godine i tri meseca zatvora posle sporazuma sa srpskim tužilaštvom da prizna krivicu, da je američkom studentu Brajanu Štajnhaueru tokom tuče u studentskom klubu u Bostonu 4. maja 2008. godine, naneo teške telesne povrede opasne po život.

Vlada Srbije je Štajnhauerovoj porodici u martu 2009 isplatila 900.000 dolara odštete, posle sporazuma sa američkim državnim tužilaštvom da odustane od krivičnog gonjenja Kovačevića i da mu se sudi u Srbiji.

Tanjug

objavljeno: 27/04/2012
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džaba smo plaćali, Miladina ipak hapse

Izvor: Mondo, 27.Apr.2012

Američko tužilaštvo će sprovesti postupak ekstradicije ili hapšenja Miladina Kovačevića ako on ikada bude dostupan, izjavio je tužilac okruga Brum u saveznoj državi Njujork Džerald Molen. Miladin tražio uslovni otpust iz zatvora.

Nastavak na Mondo...

Američki tužilac: Uhapsićemo Kovačevića ako bude dostupan

Izvor: S media, 27.Apr.2012

Američko tužilaštvo će sprovesti postupak ekstradicije ili hapšenja Miladina Kovačevića ako on ikada bude dostupan, izjavio je za Tanjug tužilac okruga Brum u saveznoj državi Njujork Džerald Molen...Homen za S media: Amerika neće Kovačevića..Američko tužilaštvo traži izručenje Miladina...

Nastavak na S media...

Američki tužilac nije odustao od Kovačevića

Izvor: Kurir, 27.Apr.2012

Ako okrivljeni ikada bude dostupan za izručenje ili hapšenje, mi ćemo to sprovesti , rekao je Džerald Molen..NJUJORK - Američko tužilaštvo će sprovesti postupak ekstradicije ili hapšenja Miladina Kovačevića ako on ikada bude dostupan, izjavio je tužilac okruga Brum u saveznoj državi Njujork...

Nastavak na Kurir...

Amerika i dalje hoće da sudi Kovačeviću

Izvor: Danas, 27.Apr.2012

Američko tužilaštvo će sprovesti postupak ekstradicije ili hapšenja Miladina Kovačevića ako on ikada bude dostupan, izjavio je tužilac okruga Brum u saveznoj državi Njujork Džerald Molen.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.