Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2017, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Sjeverne Koreje u UN: Ako SAD nastave očekuju ih katastrofalne posljedice

NJUJORK - Predstavnik Sjeverne Koreje u Ujedinjenim nacijama poručio je da bi SAD trebalo da očekuju "katastrofalne posljedice" ukoliko nastave sa oštrom retorikom.

Kako je rekao, Sjeverna Koreja ima pravo da testira svoje rakete, kao što je to učinila u utorak rano ujutru, kada je jedan projektil preletio Japan.

Sjevernokorejski ambasador pri UN Ja Song Nam zatražio je ranije od Savjeta bezbjednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da zakaže hitan sastanak povodom vojnih vježbi Seula i Vašingtona.

Na drugoj strani, SB UN će održati hitan sastanak na zahtjev SAD, Japana i Južne Koreje, nakon što je Pjongjang ispalio novu balističku raketu.

Zabrinutost je izrazila i Rusija.

(Sputnjik)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.