Ajronmen Branson čuva Nikse – brojke koje nisu viđene u Njujorku

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 08:14

"Ajronmen" Branson čuva Nikse – brojke koje nisu viđene u Njujorku

Košarkaši Njujorka smanjili su na 2:3 protiv Majamija u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije, pošto su pobedili sa 112:103.

Igrači Hita su bolje otvorili meč i prvu deonicu okončali sa +10. Ipak, drugu je protivnik otvorio serijom 12:2 i tako vratio egal u ovaj susret.

Ekipa Toma Tibodoa je u trećem kvartalu stigla do maksimalnih +19 i kada se činilo da su slomili protivnika ovaj je uspeo da se vrati i smanji zaostatak na jednocifreni, ali ne i više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od toga.

Nikse je predvodio Džejlen Branson koji je igrao svih 48 minuta i postigao 38 poena, uz devet skokova i sedam asistencija, što su brojke koje niko nije dosegao u dresu Niksa. Ar Džej Baret dodao je 26 poena i sedam asistencija, a Džulijus Rendl 24 poena, pet skokova i pet asistencija.

Mičel Robinson u pobedi je učestvovao sa osam poena i 11 skokova, a Kventin Grajms (Branson i on jedini igrači koji su u ovogodišnjem plej-ofu proveli na parketu 48 minuta ili više) sa osam poena i pet asistencija za svih 48 minuta na terenu.

U ekipi Majamija Džimi Batler postigao je 19 poena, uz devet asistencija, sedam skokova i četiri ukradene lopte. Bem Adebajo utakmicu je završio sa 18 poena i osam skokova, Dankan Robinson sa 17 poena, a Maks Strus sa 14.

Serija se sada seli u Majami, gde je šesta utakmica na programu u petak uveče.

NBA, rezultati

Njujork Niksi – Majami Hit 112:103

Golden Stejt Voriors – Los Anđeles Lejkers 121:106

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.