AMERIKANCI ISPROBALI SIRENU ZA UZBUNU

Izvor: Kurir, 16.Nov.2011, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIKANCI ISPROBALI SIRENU ZA UZBUNU

NJUJORK - SAD su po prvi put isprobale sistem uzbunjivanja u celoj zemlji.

Sistem je aktivirala američka Savezna agencija za upravljanje kriznim situacijama - FEMA (Federal Emergency Management Agency).

Svi koji su gledali televiziju ili slušali radio mogli su da čuju alarmni ton i obrate pažnju na poruku "ovo je samo test" u trajanju od 30 sekundi.

Niko na vebu, međutim, nije znao da se sistem uopšte testira zato što je u pitanju emisioni sistem. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Budući da stanovništvo SAD sve više vremena provodi koristeći mobilne uređaje i Internet, komunikacione platforme koje stari sistem ne pokriva, FEMA i Služba unutrašnje bezbednosti (Department of Homeland Security) trenutno pripremaju i savremeniji sistem koji će dopuniti stari.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Amerikanci isprobali "šizelu"!

Izvor: Glas javnosti, 17.Nov.2011, 07:16

NJUJORK - SAD su po prvi put isprobale sistem uzbunjivanja u celoj zemlji. Sistem je aktivirala američka Savezna agencija za upravljanje kriznim situacijama - FEMA (Federal Emergency Management Agency)...Svi koji su gledali televiziju ili slušali radio mogli su da čuju..alarmni ton i obrate pažnju...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.