Француска: Рекордан уговор Ербаса, индијској компанији ће доставити 500 авиона

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jun.2023, 17:37

Француска: Рекордан уговор Ербаса, индијској компанији ће доставити 500 авиона

На данашњем аеро-митингу код Париза потписан је рекордни уговор између француског произвођача авиона Ербас и индијског авио-превозника ИндиГо, коме ће Ербас доставити 500 авиона. Фото: WikimediaCommons/New York-air Ова уговор за авионе са једним пролазом засенио је претходну, овогодишњу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << наруџбину 470 Ербасових и Боингових авиона за потребе авио-компаније Ер Индија, преноси Ројтерс.
Ербас је забележио још један пословни успех на важном тржишту, пошто је саудијски авио-превозник Флајнас (Флyнас) одлучио да купи 30 Ербасових авиона типа А320нео, потврдивши тако раније информације Блумберга.
Највећи светски аеро-митинг се одржава први пут у четири године, а посетио га је и председник Француске Емануел Макрон, који је стигао хеликоптером.
На тржишту влада велика потражња за цивилним авионима, али произвођачи се често боре са растућим трошковима, несташицама материјала и недостатком радне снаге, констатује британска агенција.
Švedski ministar odbrane očekuje prijem u NATO do samita u Viljnusu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Француска: Рекордан уговор Ербаса, индијској компанији ће доставити 500 авиона се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.