Radnički porazom završio godinu, TSC rutinski do pobede

Izvor: JužneVesti.com, 12.Nov.2022, 20:43

Radnički porazom završio godinu, TSC rutinski do pobede

Fudbaleri niškog Radničkog porazom su završili kalendarsku 2022. godinu, pošto su na gostvanju TSC-u u 19. kolu Superlige poraženi rezultatom 2:0 (1:0). Tim iz Niša na zimsku pauzu odlazi sa tek 13. mesta tabele uz samo 17 osvojenih bodova.

Nije dugo trebalo ekipi iz Bačke Topole da dođu do prednosti, pošto je Đakovac posle samo 60 sekundi, nakon greške u odbrani Nišlija, zatresao mrežu Rosića. Pokušali su izabranici Nenada Lalatović brzo da dođu do >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << poravnanja, a prvu priliku imao je Pejović, čiji je udarac sa distnace u korner izbacio golman Ilić.

Na polovini prvog dela golu domaćinu zapretio je Petrov, dok je na drugoj strani uzvratio Vukić, ali su oba udarca završila malo pored gola.

Odmah na startu drugog dela veliku priliku za niški tim imao je Štulić, uspeo je da zaobiđe golmana TSC-a, ali je otišao previše iskosa, pa je rezultat ostao nepromenjen. Usledio je period igre kojima je u pootpinosti pripao Bačkopalančanima, kada su u razmaku od dva minuta imali dve velike šanse.

Najpre je udarac Vukića otišao iznad gola, da bi okušaj Ilića zaustavio golman gostiju. Problem Radničkom napravio je Etongu koji je u 60. minutu zaradio drugi žuti karton, pa je TSC iskoristio brojčanu prednost i preko Cvetkovića u duplirao prednost.

Mogli su fudbaleri sa severa Srbije da dođu i do ubedljivije prednosti, ali je Rosić uspevao da odbrani udarce Petrovića i Milosavljevića i tako sprečio debakl Nišlija.

Radnički jesenju polusezonu završava na tek 13. mestu tabele sa svega 17 osvojenih bodova, pa će u drugom delu sezone imati težak zadatak da se domognu plej-ofa, koji je kao cilj najavio trener Nenad Lalatović.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.