Potpuno će se rekonstruisati ulica Vojvode Putnika, očekuje se rešenje za Njegoševu

Izvor: RadioCity.rs, 23.Jul.2020, 19:05

Potpuno će se rekonstruisati ulica Vojvode Putnika, očekuje se rešenje za Njegoševu

Kada je reč o Njegoševoj mora da se sačeka procena Naissus-a, da se vidi da li su sve cevi kako treba, a nakon toga će Direkcija moći da počne sa radovima. Sa radovima na Njegoševoj započeće se uskoro, a druge ulice radiće se po unapred utvrđenom planu. U Direkciji kažu da prekida i preusmerenja saobraćaja neće biti jer će se uglavnom raditi sporedne ulice. Radova na ulicama u strogom centru grada u narednom periodu neće biti, dok će radovi na ulici Vojvode Putnika, kao jednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << od većih, početi za nekoliko meseci.

„Ulica Vojvode Putnika je u planu zbog Novog Niša. Ona će nam predstavljati problem, jer tu ne vidimo alternativu za preusmerenje saobraćaja, ali ćemo svakako i taj problem rešiti. Kombinovaćemo nekako i taj režim saobraćaja i autobuskog saobraćaja. Eventualno može da se javi problem i sa Zetskom. Za sve ostale periferne ulice uvek postoji preusmerenje saobraćaja“, rekao je Nebojša Lović, direktor Direkcije za izgradnju grada i dodao da će se u Vojvode Putnika nalaziti dva kružna toka – jedan kod bivše kasarne, a drugi kod raskrsnice ove ulice sa ulicom Zmaja od Noćaja.
Ističe da veoma važno da se ova ulica rehabilituje, jer je to jedino trajno rešenje.
„Ulica jeste spremna za rehabilitaciju jer i kada je rađena nekada, preko kocke je presvučena asfaltom. Nemamo mogućnosti da uradimo nešto da saniramo udarne rupe. Bukvalno radimo nešto pomoću štapa i kanapa. I mi jedva čekamo da krenemo da krenemo u sanaciju ulice Vojvode Putnika“, istakao je Lović.

Trenutno se radi na održavanju saobraćajnica, a za nove radove Direkcija će morati da sačeka rebalans budžeta. Lović kaže da se u jeku pandemije koronavirusa nije moglo razmišljati o saobraćajnicama i popravljanju puteva, a da je Direkciji za pojedine putne pravce potrbena pomoć države. Naglasio je da se nada da će u narednih mesec dana Direkcija nastaviti da radi punom parom.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.