Poezija na tri jezika

Izvor: RadioCity.rs, 25.Dec.2018, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poezija na tri jezika

Ovo zanimljivo poetsko druženje organizuju volonteri Kluba za osnaživanje mladih (KOM 018) u saradnji sa Francuskim institutom u Nišu. Oni će i čitati stihove na srpskom i francuskom jeziku dok će stihove na turskom recitovati volonteri iz Turske.
"Čitanjem svetske poezije želja mladih je da posetiocima omoguće da neke od najlepših pesama svetske književnosti čuju na različitim jezicima i da uz prijatnu atmosferu >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << vide da umetnost ne poznaje razlike." - ističu organizatori u pozivu na poetsko druženje.
Klub KOM 018 sprovodi ovu aktivnost treći put, a cilj svega je da se mladi uvedu u svet književnosti na malo zanimliviji i neformalniji način.

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Mladi čitaju poeziju na 3 jezika u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 26.Dec.2018, 09:44

Poeziju na srpskom, francuskom i turskom jeziku u kafeu Dnevna soba čitaće članovi francuskog instituta, volonteri iz Turske kao i mladi iz organizacije KOM 018, u četvrtak 27. decembar od 18 sati...Tako će ljubitelji poezije, kako najavljuju organizatori, čuti neke od najlepših stihova u originalu...Čitanjem...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.