Od prodaje pogačica prikupljeno 195.000 dinara za uređenje dva sportska terena u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 05.Jul.2023, 21:47

Od prodaje pogačica prikupljeno 195.000 dinara za uređenje dva sportska terena u Nišu

Lokalna fondacija Niš prikupila je u saradnji sa Žitopekom 195.000 dinara za obnovu terena "Kocka" i "Tutino", pošto je za dva meseca prodato 39.000 pogačica, a od svake je za to namenjeno po 5 dinara. Za sada je presvučena podloga terena, a iz LFN-a ističu da akcija još traje i najavljuju prvi sportski događaj na terenu "Kocka" za subotu, 8. jula, od 11 sati, kada će građani moći da se oprobaju u šutiranju trojki i sa pola terena. Najbolji će biti nagrađeni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Organizatori najavljuju dobru zabavu i ističu da će u revijalnom delu u odbojci i košarci biti takmičenja za decu iz niških klubova.

Želimo da svi zajedno, korak po korak, ulepšavamo i uređujemo grad, da živimo u sredini koja će negovati pozitivne vrednosti i zdrave stilove života - navode iz LFN-a.

Teren “Kocka” nalazi se na Bulevaru Nemanjića, a novac se prikuplja i za obnovu terena “Tutino”, tako što se izdvaja po pet dinara od svake prodate Žitopekove pogačice.

Nakon skoro dva meseca kampanje prodato je 39.000 pogačica, od kojih je po pet dinara odlazilo u budžet za uređenje ova dva terena - dodaju iz Lokalne fondacije Niš.

Kažu i da je Grad presvukao podlogu na terenu “Kocka”, a da će uskoro početi i uređenje “Tutinog igrališta”.

Podršku kampanji pružaju Adver City, Banker radio i Južne vesti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.