Neredi na protestima u Londonu, na spomeniku Čerčilu natpis bio je rasista

Izvor: RTS, 07.Jun.2020, 23:36

Neredi na protestima u Londonu, na spomeniku Čerčilu natpis "bio je rasista"

Protesti protiv rasizma održani su u brojnim gradovima širom sveta. U Londonu došlo do sukoba demonstranata i policije, na spomeniku Vinstonu Čerčilu ispisana poruka "bio je rasista".
Drugi dan zaredom, veliki broj demonstranata okupio se u nekoliko gradova u Engleskoj, ali i ispred ambasade SAD u Londonu, pretestujući protiv rasizma i policijske brutalnosti.

U prestonici Velike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Britanije demonstranti su se sukobili sa policijom, a šefica policije u Londonu objavila je da je 27 pripadnika organa reda povređeno tokom protesta.
Na statui čuvenog britanskog premijera Vinstana Čerčila sprejom je bilo ispisano "bio je rasista", a demonstranti su uzvikivali "Čerčil je rasista" i "Boris (premijer Džonson) je rasista".
Dan su obeležile i demonstracije u Bristolu, gde je srušen spomenik trgovcu robljem, koji je završio u reci Ejvon.
Protesti su pod sloganom "Black Lives Matter" (Crni životi su važni) održani su u brojnim gradovima širom Evrope – Rimu, Briselu, Madridu, Kopenhagenu, Berlinu, Marseju i Parizu, ali i na Tajlandu i u Hongkongu.
Pogledaj vesti o: Neredi u Britaniji

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.