U Egiptu protesti protiv vojnog režima

Izvor: Studio B, 13.Jul.2011, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Egiptu protesti protiv vojnog režima

Nekoliko hiljada Egipćana protestovalo je u više gradova tražeći ostavku Huseina Tantavija, koji se nalazi na čelu Vrhovnog saveta oružanih snaga koji upravlja zemljom od kako je pre pet mesecu zbačen sa vlasti Hosni Mubarak.

"Građani žele odlazak feldmaršala", uzvikivali su juče demonstranti u Kairu, a u Suecu "Dole feldmaršal". Na kairskom trgu Tahrir koji je bio centralno mesto protesta protiv Mubarakovog režima, sinoć je bilo živo, govornici su sesmenjivali >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na podijumu, preneo je AFP.

Protesti su održani i u Aleksandriji.

Vojska, koja je na početku masovnih protesta 25. januara pozdravljena kao herojska zato što nije pucala na demonstrante, sada se našla na udaru žestokih kritika zato što koristi Mubarakove taktike da suzbije neslaganja i očuva vlast.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.