Sarajevo: Egipćani pred ambasadom

Izvor: B92, 01.Feb.2011, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo: Egipćani pred ambasadom

Sarajevo -- Nekoliko desetina Egipćana je demonstriralo ispred ambasade Egipta u Sarajevu i uzvikivalo: "Sloboda Egiptu", "Dole Mubarak".

Protest je protekao mirno. Sarajevski Egipćani su protestovali drugi dan zaredom podržavajući proteste i zahteve sunarodnika širom Egipta.

"U Egiptu su se na demonstracije odazvali svi. Muslimani, hrišćani i predstavnici svih političkih partija. Svi žele uputiti poruku da je dosta Mubarakovog režima koji je zemlju doveo u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << siromaštvo", rekao je Husein el Šarkavi, organizator demonstracija.

On je istakao, kako prenose mediji u Sarajevu, da su sarajevski Egipćani posebno nezadovoljni zbog činjenice da su u Egiptu ukinuti internet, mobilna telefonija i katarska TV stanica Al Džazira.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.