Preživeli horor u Aleksandriji!

Izvor: S media, 03.Feb.2011, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preživeli horor u Aleksandriji!

Petoro naših državljana bili svedoci potpune anarhije i haosa u Egiptu. Ana Vuković: Bila sam danima zaključana u kući dok su okolo vršljali robijaši

Iz Egipta je juče u Srbiju stiglo još petoro naših državljana koji su prethodnih dana preživeli pravu dramu u Aleksandriji, koja je zbog političkih nemira potpuno odsečena od ostatka zemlje.

Na aerodrom „Nikola Tesla" oko 17 sati sleteo je avion „Er Pinka", koji je juče išao u misiju spasavanja ugroženih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << srpskih državljana.

Preš je dobio ekskluzivnu priliku da ima svog izveštača među putnicima koji su grozničavo čekali da se iz egipatskog pakla vrate kući. Avion Pinka već oko podne juče je sleteo na aerodrom u Aleksandriji. Posle dva ipo sata leta, dočekale su nas specijalne vojne jedinice koje nisu dozvolile da posada koja je stigla iz Beograda izađe iz aviona. Kroz prozor letilice videli smo da je u zemlji ratno stanje. „Cesna" je imala taman dovoljno mesta, ukupno sedam, da preuzme sve naše ljude koji su preživeli horor u Aleksandriji.

Majka u suzama

Ana Vuković koja u Aleksandriji radi kao profesor engleskog jezika, čim je ušla u avion ispričala nam je kroz kakvu dramu je prošla prethodnih dana.

- Bilo je strašno! Pet dana sam u kućnom pritvoru. Aleksandrija je odsečena od ostalih gradova jer ne rade vozovi, aerodrom je bio zatvoren, a autoput je potpuno nebezbedan. U blizini moje kuće je zatvor iz kog je pobeglo 7.000 robijaša, jer nema policije. Pljačka se na sve strane, zemlja je u potpunom haosu - ispričala nam je uzbuđeno Ana.

Ona dodaje da je vojska na ulicama, ali da obezbeđuje samo objekte od visoke važnosti.

- Ovo nisam očekivala. Radim u Aleksandriji već tri godine kao profesor engleskog i poznajem dosta ljudi, ali ovako nešto zaista nisam mogla da predvidim - rekla nam je Vukovićeva.

Nakon izlaska iz aviona čvrsto je zagrlila svoju majku Sofiju i tako nepomično ostala nekoliko minuta. Bilo je i suza. Njena majka Sofija bila je presrećna što je konačno videla ćerku.

- Veze su bile u prekidu. Uspela sam da se čujem sa Anom nekoliko puta, ali nisam znala šta se tačno događa u Egiptu. Pratila sam svaki dan na televiziji i prosto nisam mogla da verujem u ono što sam mogla da vidim. Moram da zahvalim Pinku koji je poslao avion po moju ćerku - rekla nam je Vukovićeva.

Trudnica Dragana Lukić, koja je u Aleksandriji bila u poseti mužu, izašla je iz aviona čvrsto držeći svoju ćerkicu za ruku.

Strah od pljačkaša

- Mesec i po dana smo bili u Egiptu. Za sve vreme nereda bili smo u stanu i srećom nije bilo nikakvih neprilika. Najveći strah su izazivali pljačkaši stanova, od kojih je vrveo grad. Možete da zamislite situaciju u kojoj na ulici imate hiljade odbeglih robijaša - ispričala nam je Lukićeva.

Mišo Mega i njegov kolega Sekula Ervin, koji su u Aleksandriji zaposleni na postrojenjima u Naftnoj industriji Srbije, kažu da je Egipat u potpunom haosu i da su se plašili za svoju bezbednost.

- Sve prodavnice su opljačkane. Pucnjava je na sve strane. Mi nismo imali probleme, ali trebalo je videti kako su drugi prošli. Bezvlašće je opšte, svi rade šta im se prohte. Država je u velikom haosu, ko zna kako će to tamo da se završi - kaže Mega, i dodaje da danima nije izlazio na ulicu jer su bande vršljale na sve strane.

M. Mijatović - M. DUDVARSKI
Pogledaj vesti o: Nemiri u Egiptu

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.