Pre ću da te tužim deset godina, nego da prihvatim sankcije UEFA

Izvor: B92, 05.Nov.2018, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pre ću da te tužim deset godina, nego da prihvatim sankcije UEFA"

Predsednik Mančester sitija Kaldun Al Mubarak imao je zanimljiv razgovor sa nekadašnjim generalnim sekretarom UEFA Đanijem Infantinom.

Kako je otkriveno u nedavnom skandalu koji je pokrenuo "Football leaks" Al Mubarak je pripretio Infantinu u razogovoru dok je Đani vršio funkciju generalnog sekretara UEFA.

U poslednje vreme Mančester sitiji je na udaru javnosti zbog otkrivenih informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su često kršili ili bili blizu kršenja pravila Finansijskog fer-pleja.

Finansijski fer-plej je ustanovljen kako bi, pre svega, fudbalskim timovima bilo onemogućeno da neograničeno "pumpaju" novac u svoje kase bez da pre toga naprave određen profit, ali je umesto toga ismevan i često kritikovan.

"Pre bih te potrošio 30 miliona na 50 najboljih advokata na svetu i tužio se sa vama narednih deset godina nego što bih prihvatio sankcije UEFA", navodno je Al Mubarak tada rekao Infantinu.

U "Football leaks" saznanju otkriveno je mnogo malverzacija koje su vršili, pored ostalih, predsednici Pari Sen Žermena i "građana".

Šta će se desiti usled ovih uznemiravajućih otkrića videćemo – verovatno ništa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.