Poziv na revoluciju u Jemenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2011, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv na revoluciju u Jemenu

SANA -

Više hiljada ljudi, inspirisanih događajima u Egiptu, izašlo je danas na ulice jemenske prestonice Sane, tražeći ostavku predsednika Ali Abdulaha Saleha i proslavljajući odlazak Hosnija Mubaraka s vlasti.

Hiljade demonstranata su glasno tražili od predsednika Ali Abdulaha Saleha da siđe s položaja i pozvali na dizanje sopstvene revolucije, prenosi Bi-bi-si (BBC).

Protest se zaoštrio kad su manju grupu demonstranata napale pristalice vlade, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ispred univerziteta Sana. Prema izjavama očevidaca, došlo je i do intervencije policije i vojske, čiji su pripadnici potisli antivladine demonstrante sa glavnog trga u Sani, prenosi AP.

U pokušaju da izbegne krizu nalik onima u Egiptu i Tunisu, predsednik Saleh je obećao da će se povući s vlasti po završetku mandata 2013. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hiljade demonstranata na protestima u Alžiru

Izvor: Blic, 12.Feb.2011

ALŽIR - Uprkos zvaničnoj zabrani, više hiljada demonstranata okupilo se danas u centru Alžira, uz snažno prisustvo policije, zahtevajući demokratske reforme. ..Pre početka protestnog marša, zakazanog za 11 sati po lokalnom vremenu, došlo je do koškanja između demonstranata i policije, a neki...

Nastavak na Blic...

Poziv na revoluciju u Jemenu

Izvor: B92, 12.Feb.2011

Sana -- Više hiljada ljudi, inspirisanih događajima u Egiptu, izašlo je na ulice jemenske prestonice Sane, tražeći ostavku predsednika Ali Abdulaha Saleha...Hiljade demonstranata su glasno tražili od predsedika Ali Abdulaha Saleha da siđe s položaja i pozvali na dizanje sopstvene revolucije,...

Nastavak na B92...

Poziv na revoluciju u Jemenu

Izvor: Glas javnosti, 13.Feb.2011, 07:07

SANA - Više hiljada ljudi, inspirisanih događajima u Egiptu, izašlo je na ulice jemenske prestonice Sane, tražeći ostavku predsednika Ali Abdulaha Saleha i proslavljajući odlazak Hosnija Mubaraka s vlasti...Na hiljade demonstranata su glasno tražili od predsedika Ali Abdulaha Saleha da siđe s...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.